Kelab Kereta Mahkota Kota Kinabalu
Please log in or register before viewing unlimited contents in this forum.Thank you for visiting our website.

Created By: CROWN WEBMASTER


Welcome To Official KKMKK @ CROWN Website
 
HomePortalCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Front Bumper

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
ErwanVIP
Penasihat Kelab
Penasihat Kelab


Leo Rat
Posting : 673
Points : 14442
Reputation : 0
Join Date : 2009-05-27
Age : 44
Location : Papar

PostSubject: Front Bumper   Wed Jun 10, 2009 5:24 pm

this is simple for Front Bumper...see this pics. :)


utk kita membuat design utk keta kita harus membuat gambaran , tapi bukannya 100% kita bulih ikut lah cuma 70% hingga 80% aje .....contohnya inilah.. :D hanya utk berkongsi pendapat aje ..mana tahu Otai2 Crown bulih membantu kita dlm hal ni..

jadi disini kita bulih belajar bersama... :cheers: :cheers: :cheers:
renung-renungkanlah mana tahu yg lain ada ingin berkongsi pengalaman mereka... :bball: :bball: :bball:
Back to top Go down
View user profile
cutestyle
Crown Partner
Crown Partner


Posting : 241
Points : 14046
Reputation : 0
Join Date : 2009-05-24

PostSubject: Re: Front Bumper   Fri Jun 19, 2009 11:34 am

ada utk kancil mata bulat design tak?
Back to top Go down
View user profile
ErwanVIP
Penasihat Kelab
Penasihat Kelab


Leo Rat
Posting : 673
Points : 14442
Reputation : 0
Join Date : 2009-05-27
Age : 44
Location : Papar

PostSubject: Re: Front Bumper   Fri Jun 19, 2009 3:54 pm

cutestyle wrote:
ada utk kancil mata bulat design tak?

ada dekat bro rome ...........cuba u contact dia, tapi nanti bila i senang , i will up load here that pic... :bball:

_________________

" CROWN JUNCTION PRODUCE "
Back to top Go down
View user profile
najim
newbie
newbie


Posting : 44
Points : 13638
Reputation : 10
Join Date : 2009-06-26
Location : Key Key

PostSubject: Re: Front Bumper   Fri Jun 26, 2009 4:22 pm

mantapzzz la bro...brp cost bikin ni ah bro....
Back to top Go down
View user profile http://www.sixors.com
ErwanVIP
Penasihat Kelab
Penasihat Kelab


Leo Rat
Posting : 673
Points : 14442
Reputation : 0
Join Date : 2009-05-27
Age : 44
Location : Papar

PostSubject: Re: Front Bumper   Fri Jun 26, 2009 4:28 pm

najim wrote:
mantapzzz la bro...brp cost bikin ni ah bro....

kos nya belum lagi bulih di tasir lah sebab banyak lagi , setakat nie dah habis RM1100++ sudah termasuk foglamp , sebab acuan masih pakai yg lama cuma ada perubahan sikit lah....lebih kepada CUSTOM MADE tiada ikut mana2 design setakat nie lah....
anyway u bila mahu start utk buat front bumper then can we meet ...teh tarik if u got time lah ...hehehe hehe

_________________

" CROWN JUNCTION PRODUCE "
Back to top Go down
View user profile
najim
newbie
newbie


Posting : 44
Points : 13638
Reputation : 10
Join Date : 2009-06-26
Location : Key Key

PostSubject: Re: Front Bumper   Fri Jun 26, 2009 4:37 pm

buli jua bro...kita ketemu & than kena teh tarik & ruti canai...

buli than jg tu..tp setakat design tu mmg mantapzz...bumper lama mu cm pindah tmpt lain uda tu bro...
Back to top Go down
View user profile http://www.sixors.com
ErwanVIP
Penasihat Kelab
Penasihat Kelab


Leo Rat
Posting : 673
Points : 14442
Reputation : 0
Join Date : 2009-05-27
Age : 44
Location : Papar

PostSubject: Re: Front Bumper   Fri Jun 26, 2009 4:46 pm

najim wrote:
buli jua bro...kita ketemu & than kena teh tarik & ruti canai...

buli than jg tu..tp setakat design tu mmg mantapzz...bumper lama mu cm pindah tmpt lain uda tu bro...

yah , sudah kawan ku juga masa di VSS lagi tapi sekarang aku bukan lagi VSS sebab nak tumpukan pd club sendiri..anyway acuannya masih kekal ku simpan kenapa u berminat dgn bumper 2 ker, tapi foglamp kena ubah sikit sebab jenis 2 sudah tiada hanya order di option saja... bagus

_________________

" CROWN JUNCTION PRODUCE "
Back to top Go down
View user profile
najim
newbie
newbie


Posting : 44
Points : 13638
Reputation : 10
Join Date : 2009-06-26
Location : Key Key

PostSubject: Re: Front Bumper   Fri Jun 26, 2009 5:04 pm

berminat jua bro tp nnt minta advise dr u bro...sa ni bru2 jua mau bljr ba ging....

yala bro...truskan niat murni mu bro...support jak ni...bru mantapzzz joo...
Back to top Go down
View user profile http://www.sixors.com
ErwanVIP
Penasihat Kelab
Penasihat Kelab


Leo Rat
Posting : 673
Points : 14442
Reputation : 0
Join Date : 2009-05-27
Age : 44
Location : Papar

PostSubject: Re: Front Bumper   Mon Jun 29, 2009 12:30 pm

najim wrote:
berminat jua bro tp nnt minta advise dr u bro...sa ni bru2 jua mau bljr ba ging....

yala bro...truskan niat murni mu bro...support jak ni...bru mantapzzz joo...

ala mana best klu gini sebab bro asyik aku aje terus kan niat nie.... hepi

_________________

" CROWN JUNCTION PRODUCE "
Back to top Go down
View user profile
najim
newbie
newbie


Posting : 44
Points : 13638
Reputation : 10
Join Date : 2009-06-26
Location : Key Key

PostSubject: Re: Front Bumper   Mon Jun 29, 2009 12:47 pm

orait bro....nnt aku bg info2 yg best yer...klu nda nnt aku kena tampar ..kakaka
Back to top Go down
View user profile http://www.sixors.com
Sponsored content




PostSubject: Re: Front Bumper   Today at 2:24 am

Back to top Go down
 
Front Bumper
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» 94 Camaro Parts
» ***SOLD***1999 Chevy Blazer ZR2 Off Road***
» Defender CL find
» caprice/impala parts
» wtb OCC front bumper

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Kelab Kereta Mahkota Kota Kinabalu :: RIDES MODYFICATION DISCUSSION / BINCANG KERETA :: EXTERIOR / LUARAN KERETA / BODYKIT-
Jump to: