Kelab Kereta Mahkota Kota Kinabalu
Please log in or register before viewing unlimited contents in this forum.Thank you for visiting our website.

Created By: CROWN WEBMASTER


Welcome To Official KKMKK @ CROWN Website
 
HomePortalCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Share | 
 

 About Side Skirt / Door Panel

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
ErwanVIP
Penasihat Kelab
Penasihat Kelab


Leo Rat
Posting: 673
Points: 10322
Reputation: 0
Join Date: 2009-05-27
Age: 42
Location: Papar

PostSubject: About Side Skirt / Door Panel   Tue Jun 30, 2009 2:47 pm

disini juga kita bulih berbincang tentang side skirt / door panel ....
Jadi disini bagaimana kita bulih bincangkan tentang topic ni..tak kira apa jenis kenderaan sekali pun . Ini hanya sekadar utk menambah pengalaman tentang luaran keta saja .

mungkin di luar sana , ada OTAI2 yg lebih berpengalaman tentang TOPIC ni, jadi kita bulih kongsi kan bersama-sama disini. tengkiu

_________________

" CROWN JUNCTION PRODUCE "
Back to top Go down
View user profile
ErwanVIP
Penasihat Kelab
Penasihat Kelab


Leo Rat
Posting: 673
Points: 10322
Reputation: 0
Join Date: 2009-05-27
Age: 42
Location: Papar

PostSubject: Re: About Side Skirt / Door Panel   Tue Jun 30, 2009 3:10 pm

ini adalah contoh saja , yg telah diubahsuai pada proton iswara sedan 1.3 m
gambar ni hanya utk berkongsi pengalaman saja , walaupun ianya hanya pada peringkat permulaan saja ...
pic 1 : from left ( door panel / side skirt )

pic 2 : from right ( door panel / side skirt )


jadi apa komen anda tentang pengubahsuaian nya ,dan bagaimana dgn kereta yg lain modelnya ..
sila beri pandangan atau komen dr OTAI2 yg ada di sini.....
tengkiu

_________________

" CROWN JUNCTION PRODUCE "
Back to top Go down
View user profile
najim
newbie
newbie


Posting: 44
Points: 9518
Reputation: 10
Join Date: 2009-06-26
Location: Key Key

PostSubject: Re: About Side Skirt / Door Panel   Tue Jun 30, 2009 4:10 pm

1st..mmg mantapzzz bro....ko tmbh fiber ka tu bro...bg selari pintu ngan side bumper...tp aku rsa lebih mantapzzz klu ttup longkang kt tepi pintu tu bro....sekadar cadangan nobis bro....mantapzzz smiley
Back to top Go down
View user profile http://www.sixors.com
ErwanVIP
Penasihat Kelab
Penasihat Kelab


Leo Rat
Posting: 673
Points: 10322
Reputation: 0
Join Date: 2009-05-27
Age: 42
Location: Papar

PostSubject: Re: About Side Skirt / Door Panel   Thu Jul 02, 2009 9:39 am

najim wrote:
1st..mmg mantapzzz bro....ko tmbh fiber ka tu bro...bg selari pintu ngan side bumper...tp aku rsa lebih mantapzzz klu ttup longkang kt tepi pintu tu bro....sekadar cadangan nobis bro....mantapzzz smiley

itu aku faham bro najim , tapi sebenarnya door panel ini hanya utk menampakkan ia lebih segak , dan klu longkang itu di tutup ia seperti street line kecuali keta kita bulat like MYVI , WAJA , PERDANA atau keta2 import sekarang ni, ....oleh kerna kita pengguna Proton Iswara harus tahu yg iswara ni BOXES lalu kita harus meletakkan sikit atau kekalkan longkang 2...ini pendapat yg sya pelajari dr sifu sya yg arif tentang VIPSTYLING nie...

jika kita menggunakan lining crome mungkin bulih kita elakkan lukang 2, tapi masalah yg utama kita hadapi disini ialah proton iswara adalah box cars then OLD SCHOOL STYLE....kita kena fahaminya dgn lebih mendalam lagi , iswara banyak kesukaran utk mod VIP nie , pertama STANCE N FITMENT bukan senang utk mengecapinya...about front grill pun bukan senang utk mereka bentuk kepada VIPSTYLE ...

Seperti CROWN JP ni pun tak selari dgn pintu nya sebab ia kurang menarik , cuba bro perhatikan PIC SIGGIE dibawa yg sya guna kan , ni ia tak selari dan longkang yg u maksud kan 2 , masih sedia ada d tepi door panel .....

_________________

" CROWN JUNCTION PRODUCE "
Back to top Go down
View user profile
najim
newbie
newbie


Posting: 44
Points: 9518
Reputation: 10
Join Date: 2009-06-26
Location: Key Key

PostSubject: Re: About Side Skirt / Door Panel   Thu Jul 02, 2009 3:05 pm

ErwanVIP wrote:
najim wrote:
1st..mmg mantapzzz bro....ko tmbh fiber ka tu bro...bg selari pintu ngan side bumper...tp aku rsa lebih mantapzzz klu ttup longkang kt tepi pintu tu bro....sekadar cadangan nobis bro....mantapzzz smiley

itu aku faham bro najim , tapi sebenarnya door panel ini hanya utk menampakkan ia lebih segak , dan klu longkang itu di tutup ia seperti street line kecuali keta kita bulat like MYVI , WAJA , PERDANA atau keta2 import sekarang ni, ....oleh kerna kita pengguna Proton Iswara harus tahu yg iswara ni BOXES lalu kita harus meletakkan sikit atau kekalkan longkang 2...ini pendapat yg sya pelajari dr sifu sya yg arif tentang VIPSTYLING nie...

jika kita menggunakan lining crome mungkin bulih kita elakkan lukang 2, tapi masalah yg utama kita hadapi disini ialah proton iswara adalah box cars then OLD SCHOOL STYLE....kita kena fahaminya dgn lebih mendalam lagi , iswara banyak kesukaran utk mod VIP nie , pertama STANCE N FITMENT bukan senang utk mengecapinya...about front grill pun bukan senang utk mereka bentuk kepada VIPSTYLE ...

Seperti CROWN JP ni pun tak selari dgn pintu nya sebab ia kurang menarik , cuba bro perhatikan PIC SIGGIE dibawa yg sya guna kan , ni ia tak selari dan longkang yg u maksud kan 2 , masih sedia ada d tepi door panel .....

yup bro...aku bersetuju ngan tu....mmg ssh mau MOD VIP kt iswara ni....tp klu ingin mengekalkan keaslian box cars mmg patut longkang perlu ada.....cma nda pernah nmpk cm door panel ni kt iswara d mod tnpa lungkang bro...basicly iswara ni mmg boxes jika compare ngan perdana, waja bro (bulat) ...tp pada keta spt k-car (kansil box) der urg pena mod bro & kelihatan cantik....

tu cma pendapat bro...hehe...mmg perlu kesabaran klu mau Mog Iswara VIp...stance & fitment yg paling ssh mau kecapi...der level dia kena berhenti..hehehe...arap2 bro dpt beri tunjuk ajar ngan sa ni...sama2 belajar bro..hehehe... bagus
Back to top Go down
View user profile http://www.sixors.com
ErwanVIP
Penasihat Kelab
Penasihat Kelab


Leo Rat
Posting: 673
Points: 10322
Reputation: 0
Join Date: 2009-05-27
Age: 42
Location: Papar

PostSubject: Re: About Side Skirt / Door Panel   Fri Jul 03, 2009 12:09 pm

ini yg menarik nya bro najim, klu K-Car contohnya kelisa , kancil , kenari dan lain2 lah,....keta2 ni agak lain sikit , ada yg perlu door panel dan ada yg tak, jadi keta2 nie kelihatan cantik dan menarik tapi kena cun dgn cara utk mod nya

klu macam sedan atau AB , maksudnya iswara kita ni lah...dia agak lain sikit , mungkin ini disebabkan keta kita ni std medium pd keta2 yg large sedan / ab...

jadi kita hendaklah menjadi tak seperti K-car or K-style....
keta kita ada had nya utk VIP styling nya tersendiri cuma mahu di mekap sedikit saja , maksud nya mengikut the others large sedan VIP styling in jp...
supaya ia kelihatan sama sikit dgn large sedan / ab ,.lagi keta kita nie sebenar berketegori medium size....
jadi guige line nya ialah dr big sedan...bukan kita sama dgn K-CAR or K-STYLE

tapi bagi part interior pula , kita bulih melihat dr K-CAR or K-STYLE..
ini pendapat sayalah... bagus

_________________

" CROWN JUNCTION PRODUCE "
Back to top Go down
View user profile
najim
newbie
newbie


Posting: 44
Points: 9518
Reputation: 10
Join Date: 2009-06-26
Location: Key Key

PostSubject: Re: About Side Skirt / Door Panel   Mon Jul 06, 2009 12:06 pm

hehehe..thanx bro ngan penerangan yg d berikan...mmg lugika pun...hehehe...mantapzzzz...
Back to top Go down
View user profile http://www.sixors.com
ErwanVIP
Penasihat Kelab
Penasihat Kelab


Leo Rat
Posting: 673
Points: 10322
Reputation: 0
Join Date: 2009-05-27
Age: 42
Location: Papar

PostSubject: Re: About Side Skirt / Door Panel   Tue Jul 07, 2009 8:43 am

najim wrote:
hehehe..thanx bro ngan penerangan yg d berikan...mmg lugika pun...hehehe...mantapzzzz...

its ok lah bro najim , sebab kita nak belajar bersama2 tentang mod ini....
kekadang 2, kita ni pandai juga silap pandang...jadi perlu kawan yg minatnya sama..
oh ya team u semuanya saga and iswara ker..?

_________________

" CROWN JUNCTION PRODUCE "
Back to top Go down
View user profile
najim
newbie
newbie


Posting: 44
Points: 9518
Reputation: 10
Join Date: 2009-06-26
Location: Key Key

PostSubject: Re: About Side Skirt / Door Panel   Tue Aug 18, 2009 7:12 pm

ErwanVIP wrote:
najim wrote:
hehehe..thanx bro ngan penerangan yg d berikan...mmg lugika pun...hehehe...mantapzzzz...

its ok lah bro najim , sebab kita nak belajar bersama2 tentang mod ini....
kekadang 2, kita ni pandai juga silap pandang...jadi perlu kawan yg minatnya sama..
oh ya team u semuanya saga and iswara ker..?

sury bro...lmbt reply..keja jau....line it kt tmpt keja...

iya bro..aku pun byk lg mau belajar bro.....yup...sumer iswara & Saga bro...buat TT nex time bro...hehehe
Back to top Go down
View user profile http://www.sixors.com
ErwanVIP
Penasihat Kelab
Penasihat Kelab


Leo Rat
Posting: 673
Points: 10322
Reputation: 0
Join Date: 2009-05-27
Age: 42
Location: Papar

PostSubject: Re: About Side Skirt / Door Panel   Wed Aug 19, 2009 10:53 am

najim wrote:
ErwanVIP wrote:
najim wrote:
hehehe..thanx bro ngan penerangan yg d berikan...mmg lugika pun...hehehe...mantapzzzz...

its ok lah bro najim , sebab kita nak belajar bersama2 tentang mod ini....
kekadang 2, kita ni pandai juga silap pandang...jadi perlu kawan yg minatnya sama..
oh ya team u semuanya saga and iswara ker..?

sury bro...lmbt reply..keja jau....line it kt tmpt keja...

iya bro..aku pun byk lg mau belajar bro.....yup...sumer iswara & Saga bro...buat TT nex time bro...hehehe

bulih bah , but u need to call first bcoz keta sya masih lagi di work shop then mungkin friday ni bulih keluar then hantar gi bungkus kusyen dan yg lain2 lepas my sound sisterm lagi ....aduh jawabnya lepas raya lah baru complete aduh dah 6 month bro...bisa gawat ni.... hehe

_________________

" CROWN JUNCTION PRODUCE "
Back to top Go down
View user profile
najim
newbie
newbie


Posting: 44
Points: 9518
Reputation: 10
Join Date: 2009-06-26
Location: Key Key

PostSubject: Re: About Side Skirt / Door Panel   Mon Aug 24, 2009 7:39 am

aduh2....plan2 bro...mmg kuar bisa bergagar tu bro...
Back to top Go down
View user profile http://www.sixors.com
ErwanVIP
Penasihat Kelab
Penasihat Kelab


Leo Rat
Posting: 673
Points: 10322
Reputation: 0
Join Date: 2009-05-27
Age: 42
Location: Papar

PostSubject: Re: About Side Skirt / Door Panel   Tue Aug 25, 2009 10:07 am

najim wrote:
aduh2....plan2 bro...mmg kuar bisa bergagar tu bro...

inda juga lah cuma inda sabar sudah sya mahu pandu taxi ku ini.....
yg sedih nya balik2 repair , mungkin kerja tangan diwork shop inda teratur kot...

sedihhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh crying

_________________

" CROWN JUNCTION PRODUCE "
Back to top Go down
View user profile
najim
newbie
newbie


Posting: 44
Points: 9518
Reputation: 10
Join Date: 2009-06-26
Location: Key Key

PostSubject: Re: About Side Skirt / Door Panel   Tue Aug 25, 2009 1:30 pm

adeh bro....nda sabal aku mau melihat hasil nyer joo...
Back to top Go down
View user profile http://www.sixors.com
ErwanVIP
Penasihat Kelab
Penasihat Kelab


Leo Rat
Posting: 673
Points: 10322
Reputation: 0
Join Date: 2009-05-27
Age: 42
Location: Papar

PostSubject: Re: About Side Skirt / Door Panel   Thu Sep 10, 2009 10:35 am

ok dah bro najim , cuma sekarang step 2.............project ku...
nanti bila dah siap sepenuhnya ..u dpt gak tinguk 2...
setakat mampu aje ku buat ia... smiley

_________________

" CROWN JUNCTION PRODUCE "
Back to top Go down
View user profile
najim
newbie
newbie


Posting: 44
Points: 9518
Reputation: 10
Join Date: 2009-06-26
Location: Key Key

PostSubject: Re: About Side Skirt / Door Panel   Thu Sep 10, 2009 11:30 am

ErwanVIP wrote:
ok dah bro najim , cuma sekarang step 2.............project ku...
nanti bila dah siap sepenuhnya ..u dpt gak tinguk 2...
setakat mampu aje ku buat ia... smiley

alalala...step 2 ah bro..tu pun lawa uda bro...selalu nmpk keta mu d pttn sna bro...tp ko msti xda sna...
Back to top Go down
View user profile http://www.sixors.com
ErwanVIP
Penasihat Kelab
Penasihat Kelab


Leo Rat
Posting: 673
Points: 10322
Reputation: 0
Join Date: 2009-05-27
Age: 42
Location: Papar

PostSubject: Re: About Side Skirt / Door Panel   Fri Sep 11, 2009 11:39 am

aik !!! u selalu disana kah, entahlah bila baru siap...
anyway ok juga ker display 2..

_________________

" CROWN JUNCTION PRODUCE "
Back to top Go down
View user profile
ErwanVIP
Penasihat Kelab
Penasihat Kelab


Leo Rat
Posting: 673
Points: 10322
Reputation: 0
Join Date: 2009-05-27
Age: 42
Location: Papar

PostSubject: Re: About Side Skirt / Door Panel   Fri Sep 11, 2009 12:58 pm

aik !!! u selalu disana kah, entahlah bila baru siap...
anyway ok juga ker display 2..

_________________

" CROWN JUNCTION PRODUCE "
Back to top Go down
View user profile
najim
newbie
newbie


Posting: 44
Points: 9518
Reputation: 10
Join Date: 2009-06-26
Location: Key Key

PostSubject: Re: About Side Skirt / Door Panel   Fri Sep 11, 2009 2:20 pm

nda jua jg selalu bro..tp sejak posa rajin lalu sna..beli sungkai kunun...

ok bro..mantapzzz uda...nnt klu uda siap msti santik tu bro...buli siap sebelum raya ka tu bro?
Back to top Go down
View user profile http://www.sixors.com
ErwanVIP
Penasihat Kelab
Penasihat Kelab


Leo Rat
Posting: 673
Points: 10322
Reputation: 0
Join Date: 2009-05-27
Age: 42
Location: Papar

PostSubject: Re: About Side Skirt / Door Panel   Fri Oct 23, 2009 8:31 am

najim wrote:
nda jua jg selalu bro..tp sejak posa rajin lalu sna..beli sungkai kunun...

ok bro..mantapzzz uda...nnt klu uda siap msti santik tu bro...buli siap sebelum raya ka tu bro?

begitulah ceritanya bro....
bah u apa cerita sekarang nie... smiley

_________________

" CROWN JUNCTION PRODUCE "
Back to top Go down
View user profile
najim
newbie
newbie


Posting: 44
Points: 9518
Reputation: 10
Join Date: 2009-06-26
Location: Key Key

PostSubject: Re: About Side Skirt / Door Panel   Tue Oct 27, 2009 11:54 am

ErwanVIP wrote:
najim wrote:
nda jua jg selalu bro..tp sejak posa rajin lalu sna..beli sungkai kunun...

ok bro..mantapzzz uda...nnt klu uda siap msti santik tu bro...buli siap sebelum raya ka tu bro?

begitulah ceritanya bro....
bah u apa cerita sekarang nie... smiley

xda citer bro..kereta msuk wad skang ni bro....icu tu..hehehe...rim pun mau jual uda....
Back to top Go down
View user profile http://www.sixors.com
ErwanVIP
Penasihat Kelab
Penasihat Kelab


Leo Rat
Posting: 673
Points: 10322
Reputation: 0
Join Date: 2009-05-27
Age: 42
Location: Papar

PostSubject: Re: About Side Skirt / Door Panel   Wed Oct 28, 2009 9:07 am

najim wrote:
ErwanVIP wrote:
najim wrote:
nda jua jg selalu bro..tp sejak posa rajin lalu sna..beli sungkai kunun...

ok bro..mantapzzz uda...nnt klu uda siap msti santik tu bro...buli siap sebelum raya ka tu bro?

begitulah ceritanya bro....
bah u apa cerita sekarang nie... smiley

xda citer bro..kereta msuk wad skang ni bro....icu tu..hehehe...rim pun mau jual uda....

aik , u pun masuk wad ? di mana wad nya............hehehehe hehe
bah slow2 lah mod keta jgn sampai kuyak poket sampai inda bulih tampal ...
oh i pun dah tukar cat kembali gi PEARL WHITE sebab hitam susah mahu jagalah.... hehe kuyak lagi ku bro baru 1 bulan guna cat hitam.......... nangis

_________________

" CROWN JUNCTION PRODUCE "
Back to top Go down
View user profile
najim
newbie
newbie


Posting: 44
Points: 9518
Reputation: 10
Join Date: 2009-06-26
Location: Key Key

PostSubject: Re: About Side Skirt / Door Panel   Wed Oct 28, 2009 9:57 am

hehehe...wad kt area pttn jak bro.serious injured...wakakakaka smiley

alalala...mataiii....ssh jga ah itam bro...adeh...bro jika nda keberatan....buat tepi tu brp kos ah???
Back to top Go down
View user profile http://www.sixors.com
ErwanVIP
Penasihat Kelab
Penasihat Kelab


Leo Rat
Posting: 673
Points: 10322
Reputation: 0
Join Date: 2009-05-27
Age: 42
Location: Papar

PostSubject: Re: About Side Skirt / Door Panel   Thu Oct 29, 2009 2:29 pm

maksud mu door panel ker atau side skrit...?
klu door panel 2 agak mahal sikit lah then side skrit rm 150 - 170 saja...yg lain 2 masih bulih runding lah ..hehehe

tapi keta ku pulak kena 1 set jadi harga lansam saja dlm rm1800 belum masuk cat lagi ....itu yg buat ku kuyak sampai spender ....wakakakaka

_________________

" CROWN JUNCTION PRODUCE "
Back to top Go down
View user profile
najim
newbie
newbie


Posting: 44
Points: 9518
Reputation: 10
Join Date: 2009-06-26
Location: Key Key

PostSubject: Re: About Side Skirt / Door Panel   Thu Oct 29, 2009 2:39 pm

door panel tu la bro...kasi sama shape ngan skirt tepi but x terlalu besar simple one la..hehehe...ko rsa2 brp kos tu bro??

mataiiii...kuyak spender..klu ko uda gitu...aku kali buli putus tali spender ikat pki tali rappia...wakakakaka laughing
Back to top Go down
View user profile http://www.sixors.com
ErwanVIP
Penasihat Kelab
Penasihat Kelab


Leo Rat
Posting: 673
Points: 10322
Reputation: 0
Join Date: 2009-05-27
Age: 42
Location: Papar

PostSubject: Re: About Side Skirt / Door Panel   Thu Oct 29, 2009 3:28 pm

wakakakaka nasip spender kulit buaya...
ada kebal sikit...kos door panel 2 susah mahu ckp bro....kena runding dgn tukang fiber lah
hepi

_________________

" CROWN JUNCTION PRODUCE "
Back to top Go down
View user profile
najim
newbie
newbie


Posting: 44
Points: 9518
Reputation: 10
Join Date: 2009-06-26
Location: Key Key

PostSubject: Re: About Side Skirt / Door Panel   Thu Oct 29, 2009 3:36 pm

ok bro...nnt aku try2 tnya sna tmpt jerry kan....aku nda kenal dia...tp aku cba2 menanya2 dia nnt..
Back to top Go down
View user profile http://www.sixors.com
ErwanVIP
Penasihat Kelab
Penasihat Kelab


Leo Rat
Posting: 673
Points: 10322
Reputation: 0
Join Date: 2009-05-27
Age: 42
Location: Papar

PostSubject: Re: About Side Skirt / Door Panel   Sat Oct 31, 2009 8:56 am

najim wrote:
ok bro...nnt aku try2 tnya sna tmpt jerry kan....aku nda kenal dia...tp aku cba2 menanya2 dia nnt..

iyahlah bah nanti bila u ada masa lah....bulih bah 2.. laughing

_________________

" CROWN JUNCTION PRODUCE "
Back to top Go down
View user profile
 

About Side Skirt / Door Panel

View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

 Similar topics

-
» ~ Anjana Sukhani Sexy Glamour Girl Pulling her Skirt up ~
» Door Panel Clips
» Wanted:plastic door panel insert
» 1980-90 Caprice Dark Red (Maroon) Door Panels and Interior Parts
» Roadmaster and Caprice Wagon doors

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Kelab Kereta Mahkota Kota Kinabalu ::  :: -