Kelab Kereta Mahkota Kota Kinabalu
Please log in or register before viewing unlimited contents in this forum.Thank you for visiting our website.

Created By: CROWN WEBMASTER


Welcome To Official KKMKK @ CROWN Website
 
HomePortalCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 JANGAN SALAH PILIH JEAN

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Girl
Administrators
Administrators


Taurus Rooster
Posting : 934
Points : 14803
Reputation : 3
Join Date : 2009-05-25
Age : 35
Location : Kota Kinabalu

PostSubject: JANGAN SALAH PILIH JEAN   Thu Jun 18, 2009 9:25 am

Pernahkah anda berbelanja lebih membeli jean yang mahal harganya sedangkan apabila dipakai ia langsung tidak memberikan kepuasan yang diinginkan? Buangkan sikap ego yang ada dalam diri untuk mencuba jean berkenaan terlebih dahulu sehingga puas hati bagi mengelakkan berlakunya pembaziran. Lebih mudah jika anda 'mengenali' bentuk tubuh anda dengan baik untuk menjimatkan masa dan kos ketika membeli. Bagi mengetahui dengan lebih terperinci mengenai jean yang sesuai dengan anda, rujuk:-


STRAIGHT CUT
Jean jenis straight cut biasanya mempunyai potongan yang 'slim'
di bahagian punggung dan paha. Selain itu tekstilnya juga mampu
menyerlahkan bentuk kaki yang panjang dan kecil di mana ia akan
menutupi hingga ke buku lali. Jean ini kelihatan klasik untuk dipadankan
dengan apa jua pakaian selain sesuai digayakan untuk aktiviti santai.

FLARE CUT
Flare cut atau Boot cut biasanya di gayakan dengan but ala cowboy.
Memandangkan potongannya yang fleksibel dan mudah disesuaikan
dengan apa juga pakaian, ia boleh dipakai oleh semua potongan badan
selagi tidak menampakkan kejelikan. Bagi menampakkan kekemasan
ketika pemakaian, jean ini perlu dipakai di bahagian bawah pinggang
selain longgar di sepanjang kaki. Sementara itu, bermula dari kaki
hingga ke buku lali, potongannya akan menjadi lebih lebar atau mengembang.
Flare cut juga tidak ketinggalan zaman kerana ia mudah digayakan selain
sesuai untuk ke pejabat.

WIDE LEG
Seperti Flare cut, Wide leg biasanya dipakai sama ada di bahagian
pinggang atau sedikit ke bawah. Sementara itu, poket seluar di
belakangnya pula mungkin lebih besar dan agak ke dalam dari
jean-jean lain. Ia biasanya berpotongan lurus dan sedikit kecil dari
paha hingga buku lali tetapi loggar di bahagian kaki.

LOW RISE
Jean ini sesuai dipakai di bawah garisan pinggang iaitu di bahagian
atas tulang pinggul. Kebiasaanya ia digayakan dengn baju yang lebih
panjang bagi menutup bahagian-bahagian yang terdedah setiap kali
anda menggerakkan tangan. Walaupun begitu, jean ini kebanyakannya
menjadi pilihan anak-anak gadis yang mementingkan imej ranggi dan seksi.

_________________


http://beautieviolet.blogspot.com
Back to top Go down
View user profile http://beautieviolet.blogspot.com
Grand^Hustle
Penasihat Forum
Penasihat Forum


Gemini Dog
Posting : 520
Points : 14278
Reputation : 0
Join Date : 2009-05-26
Age : 34
Location : K.B-Telupid-Sandakan

PostSubject: Re: JANGAN SALAH PILIH JEAN   Thu Jun 18, 2009 11:39 am

ngam ni tuk yg mnt pki jeans...
Back to top Go down
View user profile
Kazumi
junior
junior


Virgo Dog
Posting : 228
Points : 14035
Reputation : 0
Join Date : 2009-05-24
Age : 34
Location : HAWAIII ISLANDS..

PostSubject: Re: JANGAN SALAH PILIH JEAN   Fri Jun 19, 2009 10:38 am

LOW RISE
Jean ini sesuai dipakai di bawah garisan pinggang iaitu di bahagian
atas tulang pinggul. Kebiasaanya ia digayakan dengn baju yang lebih
panjang bagi menutup bahagian-bahagian yang terdedah setiap kali
anda menggerakkan tangan. Walaupun begitu, jean ini kebanyakannya
menjadi pilihan anak-anak gadis yang mementingkan imej ranggi dan seksi.


stail ni yg bgus yihaaaaaaaaa mantap bh tu...
Back to top Go down
View user profile
Girl
Administrators
Administrators


Taurus Rooster
Posting : 934
Points : 14803
Reputation : 3
Join Date : 2009-05-25
Age : 35
Location : Kota Kinabalu

PostSubject: Re: JANGAN SALAH PILIH JEAN   Fri Jun 19, 2009 11:02 am

Kazumi wrote:
LOW RISE
Jean ini sesuai dipakai di bawah garisan pinggang iaitu di bahagian
atas tulang pinggul. Kebiasaanya ia digayakan dengn baju yang lebih
panjang bagi menutup bahagian-bahagian yang terdedah setiap kali
anda menggerakkan tangan. Walaupun begitu, jean ini kebanyakannya
menjadi pilihan anak-anak gadis yang mementingkan imej ranggi dan seksi.


stail ni yg bgus yihaaaaaaaaa mantap bh tu...


ya girl pun suka LOW RISE....tp mama gadis sdh.... :P

_________________


http://beautieviolet.blogspot.com
Back to top Go down
View user profile http://beautieviolet.blogspot.com
baby69
newbie
newbie


Aquarius Dragon
Posting : 93
Points : 13850
Reputation : 0
Join Date : 2009-05-25
Age : 27
Location : jepun sasat

PostSubject: Re: JANGAN SALAH PILIH JEAN   Sun Jun 21, 2009 8:58 am

nda kisah la 2 girl uda jd mama..
mama skank pn ble brgaya bha..
ekekekeke
Back to top Go down
View user profile http://www.facebook.com/home.php?ref=home
Girl
Administrators
Administrators


Taurus Rooster
Posting : 934
Points : 14803
Reputation : 3
Join Date : 2009-05-25
Age : 35
Location : Kota Kinabalu

PostSubject: Re: JANGAN SALAH PILIH JEAN   Tue Jun 23, 2009 11:37 am

baby69 wrote:
nda kisah la 2 girl uda jd mama..
mama skank pn ble brgaya bha..
ekekekeke


ya betul tu...lg pun zaman skrang serba moden...

_________________


http://beautieviolet.blogspot.com
Back to top Go down
View user profile http://beautieviolet.blogspot.com
Kazumi
junior
junior


Virgo Dog
Posting : 228
Points : 14035
Reputation : 0
Join Date : 2009-05-24
Age : 34
Location : HAWAIII ISLANDS..

PostSubject: Re: JANGAN SALAH PILIH JEAN   Tue Jun 23, 2009 9:34 pm

Girl wrote:
Kazumi wrote:
LOW RISE
Jean ini sesuai dipakai di bawah garisan pinggang iaitu di bahagian
atas tulang pinggul. Kebiasaanya ia digayakan dengn baju yang lebih
panjang bagi menutup bahagian-bahagian yang terdedah setiap kali
anda menggerakkan tangan. Walaupun begitu, jean ini kebanyakannya
menjadi pilihan anak-anak gadis yang mementingkan imej ranggi dan seksi.


stail ni yg bgus yihaaaaaaaaa mantap bh tu...


ya girl pun suka LOW RISE....tp mama gadis sdh.... :P


tidak pa bh girl mama pun blh bergaya jg..hehe baru mantap yihaaaaaaaaaa
Back to top Go down
View user profile
Grand^Hustle
Penasihat Forum
Penasihat Forum


Gemini Dog
Posting : 520
Points : 14278
Reputation : 0
Join Date : 2009-05-26
Age : 34
Location : K.B-Telupid-Sandakan

PostSubject: Re: JANGAN SALAH PILIH JEAN   Wed Jun 24, 2009 9:47 am

biar koyak asalkan Live's...
hehehe...
Back to top Go down
View user profile
Girl
Administrators
Administrators


Taurus Rooster
Posting : 934
Points : 14803
Reputation : 3
Join Date : 2009-05-25
Age : 35
Location : Kota Kinabalu

PostSubject: Re: JANGAN SALAH PILIH JEAN   Wed Jun 24, 2009 10:15 am

kebanyakkan kaum lelaki la yg suka pkai jean yg koyak di lutut.....kasi tgok lutut yg seksi... smiley

_________________


http://beautieviolet.blogspot.com
Back to top Go down
View user profile http://beautieviolet.blogspot.com
Girl
Administrators
Administrators


Taurus Rooster
Posting : 934
Points : 14803
Reputation : 3
Join Date : 2009-05-25
Age : 35
Location : Kota Kinabalu

PostSubject: Re: JANGAN SALAH PILIH JEAN   Wed Jun 24, 2009 10:16 am

Kazumi wrote:
Girl wrote:
Kazumi wrote:
LOW RISE
Jean ini sesuai dipakai di bawah garisan pinggang iaitu di bahagian
atas tulang pinggul. Kebiasaanya ia digayakan dengn baju yang lebih
panjang bagi menutup bahagian-bahagian yang terdedah setiap kali
anda menggerakkan tangan. Walaupun begitu, jean ini kebanyakannya
menjadi pilihan anak-anak gadis yang mementingkan imej ranggi dan seksi.


stail ni yg bgus yihaaaaaaaaa mantap bh tu...


ya girl pun suka LOW RISE....tp mama gadis sdh.... :P


tidak pa bh girl mama pun blh bergaya jg..hehe baru mantap yihaaaaaaaaaa


emmm memang betul...lgpun girl nie jenis yg tidak suka nmpak mcm mama mama.... hehe

yg paling best tu klu kami bertiga jalan org ckp kami adik-beradik... hula1

_________________


http://beautieviolet.blogspot.com
Back to top Go down
View user profile http://beautieviolet.blogspot.com
ErwanVIP
Penasihat Kelab
Penasihat Kelab


Leo Rat
Posting : 673
Points : 14442
Reputation : 0
Join Date : 2009-05-27
Age : 44
Location : Papar

PostSubject: Re: JANGAN SALAH PILIH JEAN   Wed Jun 24, 2009 4:59 pm

emmm memang betul...lgpun girl nie jenis yg tidak suka nmpak mcm mama mama.... hehe

yg paling best tu klu kami bertiga jalan org ckp kami adik-beradik... hula1[/quote]

itu girl klu bertiga , tapi nanti berempat lagi lah ..............bukan lagi adik beradik mungkin kembar empat sebab mata tak lari jauh JEPUN EYE..........bukan nya chinese look ... hehe

klu gitu muda teruslah u all nie.... hepi

_________________

" CROWN JUNCTION PRODUCE "
Back to top Go down
View user profile
Lily_of_the_Valley
newbie
newbie


Taurus Dragon
Posting : 22
Points : 13729
Reputation : 0
Join Date : 2009-06-03
Age : 40
Location : Papar

PostSubject: Re: JANGAN SALAH PILIH JEAN   Wed Jun 24, 2009 5:40 pm

informasi yg bagus.... sya pulak lebih suka boot cut....
Back to top Go down
View user profile
Girl
Administrators
Administrators


Taurus Rooster
Posting : 934
Points : 14803
Reputation : 3
Join Date : 2009-05-25
Age : 35
Location : Kota Kinabalu

PostSubject: Re: JANGAN SALAH PILIH JEAN   Wed Jun 24, 2009 7:24 pm

suka apa pun itu bergntung pd diri masing2 dan keselesaan...

_________________


http://beautieviolet.blogspot.com
Back to top Go down
View user profile http://beautieviolet.blogspot.com
Girl
Administrators
Administrators


Taurus Rooster
Posting : 934
Points : 14803
Reputation : 3
Join Date : 2009-05-25
Age : 35
Location : Kota Kinabalu

PostSubject: Re: JANGAN SALAH PILIH JEAN   Wed Jun 24, 2009 7:25 pm

ErwanVIP wrote:
emmm memang betul...lgpun girl nie jenis yg tidak suka nmpak mcm mama mama.... hehe

yg paling best tu klu kami bertiga jalan org ckp kami adik-beradik... hula1

itu girl klu bertiga , tapi nanti berempat lagi lah ..............bukan lagi adik beradik mungkin kembar empat sebab mata tak lari jauh JEPUN EYE..........bukan nya chinese look ... hehe

klu gitu muda teruslah u all nie.... hepi[/quote]


klu muda trus ok juga.... laughing

_________________


http://beautieviolet.blogspot.com
Back to top Go down
View user profile http://beautieviolet.blogspot.com
Sponsored content




PostSubject: Re: JANGAN SALAH PILIH JEAN   Today at 2:21 am

Back to top Go down
 
JANGAN SALAH PILIH JEAN
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Blue Jean Pocket Easter Baskets
» Jean Beck, Munich
» The Jean Höfler and other W.Germany animals in my zoo
» St Jean sur Mer on eBay
» Jean-Paul Landreau

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Kelab Kereta Mahkota Kota Kinabalu :: KKMKK @ CROWN CITCHAT :: OFF TOPIC-
Jump to: